Welkom

Op deze pagina vindt u een link naar en een korte beschrijving van de toepassing « CareerPro Documents », ontwikkeld door Sigedis.

Doel van « CareerPro Documents »?

CareerPro Documents biedt aan werkgevers de mogelijkheid om hun elektronisch getekende arbeidsovereenkomsten over te maken aan Sigedis.

Waarom?

Werkgevers hebben de mogelijkheid om arbeidsovereenkomsten op elektronische wijze af te sluiten (wet van 3 juni 2007). Zij zijn verplicht om een kopie van de elektronische arbeidsovereenkomst te laten archiveren door een aanbieder van een elektronische archiveringsdienst, dit gedurende de arbeidsovereenkomst en tot 5 jaar na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Na die 5 jaar moeten zij een kopie van het document overmaken aan Sigedis (met informatie over de overeenkomst).

Dit kan online gebeuren via de toepassing CareerPro Documents of, als er een grote hoeveelheid contracten moet worden overgemaakt, door gestructureerde bestanden over te maken via het kanaal « batch » over het netwerk van de Sociale Zekerheid.

Na ontvangst van het document zal Sigedis het archiveren en het toegankelijk maken voor de betrokken medewerker. De werknemer kan steeds zijn gearchiveerde documenten raadplegen via de toepassing « Mycareer ».

Wie?

De toepassing CareerPro Documents is uitsluitend toegankelijk voor werkgevers en hun mandatarissen.

Hoe?

Indien u reeds toegang hebt tot de onlinedienst CareerPro Documents , kan u inloggen met uw elektronische identiteitskaart (eID), digitale token of via de mobiele app itsme. Er is een online handleiding beschikbaar die u uitlegt hoe u een contract kan overmaken.

Hoe toegang krijgen tot de online dienst ?

Om toegang te krijgen tot de online dienst dient u uw onderneming te registreren bij de Sociale Zekerheid. Eens geregistreerd ontvangt u – als hoofdbeheerder van de toegangen – toegang tot alle beveiligde online diensten voor ondernemingen en kan u aanduiden welke andere personeelsleden toegang mogen hebben tot die diensten.

Voor uw personeelsleden die de toepassing CareerPro Documents wensen te gebruiken, dient u de dienst
« Athena-Documents » te activeren bij hun toegangen.

Dit registratie- en toegangsproces kan wat tijd in beslag nemen.

Hieronder vindt u wat meer uitleg. Mocht u tijdens het registratieproces nog bijkomende vragen hebben, kan u steeds terecht bij het helpdeskteam.